En sommerdrøm i den svenske skjærgården

Nydelig vær, spennende kamper, tap, seire, solnedganger, bursdagsfeiring, Liseberg og ikke minst pokal med hjem. Bedre blir det ikke!

Oppegård Vepsene J05 deltok helgen 11.-12. juni på Ö-Bollen på Öckerö i Gøteborgs skjærgård. Det var en stor delegasjon på nærmere 60 personer som reiste av gårde og innlosjerte seg på hytter og leiligheter i idylliske omgivelser helt i vannkanten fredag kveld. Etter å ha spist kveldsmat på den lokale pizzarestauranten, så noen på EM-åpningen i Frankrike, mens andre tok et kveldsbad i den mest magiske solnedgangen du kan tenke deg. En perfekt oppladning til kampene på lørdag. 

Vepsene stilte med to lag i turneringen. De møtte uvanlig tøff fysisk motstand fra de svenske lagene de spilte mot. Det er tydelig at svenskene ikke er vant til de samme fair play reglene vi har hjemme. Men etter hvert ble jentene vant til det tøffe spillet, og lærte seg å ta igjen.  

Søndagen var det klart for sluttspill. Det var første gangen jentene var med på det, og det var veldig gøy og spennende. Kanskje aller mest spennende for mammaene og pappaene på sidelinjen. Det var også stas at G05 fra Oppegård deltok på samme cup, og av og til stakk innom kampene og heiet på jentene! 

Ida og Kaja fylte begge 11 år på sluttspilldagen, og som seg hør og bør ble de feiret med kake og sang i Oppegård Campen på stadion.

Tilfeldighetene ville det sånn at de to lagene våre møtte hverandre i semifinalen. Det var jo bra på den måten at vi var sikret et lag i finalen, men det er jo ikke gøy å slå ut lagvenninnene sine fra cupen. Det ble en meget jevn kamp som endte med 3-2. Det ble felt noen tårer blant det tapende laget, men når jentene fikk ristet av seg den værste skuffelsen så var de klare til å heie frem lagvenninne sine til seier 3-1 mot Torslanda fra Sverige. Og gjett om det var stas å få med seg pokal hjem. Det var elleville jubelscener – «We are the champions» runget utover hele Öckerö. For jentene og alle rundt laget, en opplevelse som vi vil leve på lenge. Kanskje helt til neste juni, vi har nemlig allerede booket oss inn på Ö-Bollen 2017!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift