J05 Vepsene på Ål Cup

Årets store happening for J05 Oppegård Vepsene gikk av stabelen 15.-17. august i Ål i Hallingdal.

Jentene skulle teste ut 7-er fotball for første gang i Ål cup.  17 spillere reiste avgårde, med foreldre og søsken.  Vi valgte å bo samlet alle sammen på Veslestølen Leirsted, istedenfor at jentene skulle bo på skole. Vi har god erfaring med dette fra tidligere cuper, det er sosialt og kjempehyggelig både for store og små. På Veslestølen styrte vi oss helt selv, og måtte fikse alle måltider selv. Noen sto grytidlig opp for å fikse frokost til hele gjengen. Vi er så heldig å ha en ekte kokk med i gjengen, så han vartet opp med deilig taco til alle lørdag kveld.

Det var en gjeng med spente jenter da dommeren blåste i fløyta og kampene var i gang. Oppegård stilte med to lag og møtte for oss ukjente lag som Hafslo, Nesbyen og Ål.  Alle kampene var jevne, og sett under ett slo Oppegård alle de andre lagene. Veldig bra!

• Oppegård 2 – Hafslo: 2-0
  • Nesbyen – Oppegård 2: 1-0
  • Oppegård 2 – Ål: 4-1
  • Hafslo – Oppegård 1: 1-4
  • Oppegård 1 – Ål: 2-2
  • Oppegård 2 – Oppegård 1: 3-0
  • Oppegård 1 – Nesbyen: 2-1

Sportslig sett er vi godt fornøyd med cupen. Det var mye veldig bra spill, og det var gøy og spille 7-er fotball!

En stor bonus på denne cupen var klatreparken Høyt og lavt som ligger like ved Ål stadion. Alle jentene og noen veldig tøffe foreldre fikk testet ut grensene sine høyt oppe over bakken. Pulsen slo ekstra fort etter at de aller fleste testet ut Ørnestupet der man hopper ned 12 meter og 2 meter i fritt fall. Ikke tvil om at disse jentene er tøffe – ikke bare på fotballbanen!

Det aller viktigste på slike cuper er det sosiale, å bygge et godt miljø – både fotballjentene i mellom og for foreldre og søsken rundt laget. Det er derfor bevisst at vi velger å bo adskilt fra de andre lagene – sammen i en leir der vi gjør alt sammen. Vi valgte også å ha felles tacokveld på leiren, istedenfor å la jentene gå på cup-disco. Vi som arrangerte var litt spente på hvordan dette skulle bli mottatt av jentene selv, men vi hørte ingen sure miner av den grunn.

Alle sammen har hatt en kjempehelg – og vi gleder oss til å følge disse jentene videre. Heia Vepsene!

Foto: Helene Kristiansen og Jannicke Granquist