Oppegård IL

Laugshytta og badstua

Laugshytta og badstua

Oppegård IL og Lauget eier henholdsvis en badstu og en hytte på Laugskollen.

Laugshytta  

Laugshytta ligger øverst i Slåbråten med flott utsikt fra Laugskollen. Stedet eies av Oldermannslauget i Oppegård Idrettslag. Eiendommen består av en hytte med kjøkken og peisestue samt separat dusj og badstu i eget bygg.

Badstu er åpen for alle hver lørdag fra kl 12-15. Kaffe og kaker selges på stedet.
 
Utleie: Kontakt Oldermannslaugets utleieansvarlig :

Ingar Sundet,  Snorres vei 2B

 

E-post: ingar.sundet@gmail.com

Tlf: 92 84 58 10

 

 

Historisk om Lauget fra  2006 -  Oldermannslauget

Alle som har passert den eldste oldboysgrensen (40 år) og er medlem av Oppegård IL kan bli med i oldermannslauget. Lauget er per definisjon en egen gruppe i hovedlaget i Oppegård IL, og har sin egen representant i styret, men i praksis er oldermannslauget mer en støttegruppe for Oppegård IL.

- Vi driver tradisjonelt og er en svært tradisjonspreget forening, sier Kjell Pedersen. Han har 15 års fartstid i oldermannslauget og har vært oldermann de siste 13 år. En del av denne tradisjonen er at det er det samlede laug som fatter alle beslutninger. Dette skjer på hvert møte, etter at rådet (oldermannslaugets svar på styre) legger frem forslag.

Typiske saker som tas opp er økonomisk støtte til andre deler av idrettslaget, planlegging av dugnader for klubben eller vedlikehold av Laugskollen.

 

Hytte og badstu

Laugskollen er oldermannslaugets hjem. Her ligger både laugshytta og den tilhørende badstuen. Begge disse bygningene har blitt kraftig fornyet i løpet av de siste 25 årene.

- Badstuen fikk et tilbygg innredet som salong, med grovt panel innvendig og gulvvarme. Dette er et fint rom, der man kan prate og kose seg, sier Arne Hylen, medlem av oldermannslauget gjennom 37 år, 35 av dem som skriver (sekretær og referent).

Oppegård IL har valgt en badstukomité som hadde regien bak dette arbeidet, og ved hjelp av mye dugnad fra oldermannslauget, kunne komiteen 14. september 1985 erklære den utvidede badstuen for åpnet.

Arne Hylen forteller at laugshytta fikk sin renovering på 90-tallet, gjennom et tilbygg med stor garderobe, to toalett og både varmt og kaldt vann. Dette ble åpnet i april 1993. I 2006 er det også kommet et helt nytt kjøkken i hytta.

- Hytta har nå langt mer komfort enn før. Det er en forbedring og en stor fordel ved utleie, forklarer Arne.

 

Møtes til konkurranse

En gang i måneden holder oldermannslauget møter på laugshytta. Møtene kombineres med god mat og en fast konkurranse om Ceremonimesterens krus.

- Dette kan være orienteringsløp, skiskyting, kast på stikka, ringspill, pilkast, avstandsbedømmelse i mørket eller Kollen-tips, forteller Kjell Pedersen. Han trekker spesielt frem orienteringsløpet.

- Vi har et eget kart over eiendommen på Laugskollen. Det er svært detaljert, med målestokk 1:1000 og ekvidistanse på én meter. Kartet er tegnet av Eivind Sværen, så vi kaller orienteringsløpet for Eivind Sværens minneløp, forteller Kjell.

 

Dugnadsgjeng

Oldermannslauget har i alle år vært aktive i dugnadsarbeidet i idrettslaget. Under Gaupesteinsrennet hadde lauget gjerne opptil 30 mann i aksjon for å få arrangementet til å gå knirkefritt.

- Vi har også vært aktivt med i Kolbotnvannet rundt, både med arrangementet og på løpsdagen. Det samme gjelder gamle Kodak Cup og Vinterbrotråkken, forteller Arne Hylen.

 

Samarbeid med trimgruppa

Etter å svingt mellom 30 og 40 i en del år, har oldermannslauget i dag rundt 50 medlemmer.  Kjell Pedersen forteller at disse er i alderen 40 til nærmere 100 år gamle, og mange av dem er aktive OI-medlemmer som trekker seg tilbake og blir med i lauget når de når "riktig" alder.

- Men vi har mange medlemmer som fremdeles er aktive også, forsikrer Arne Hylen.

Noe av rekrutteringen i lauget har nemlig skjedd gjennom trimgruppa i OI, der leder, økonomiansvarlig og flere andre i lauget er med. Trimgruppa og oldermannslauget har et godt samarbeid. Sammen står de to gruppene for vedlikehold av lysløypa mellom Slåbråtan og Gryttjern, og de tar gjerne også både skiturer og sykkelturer sammen.

Oppegård IL - Stiftet 1907

Adresse: Kongeveien 289, 1416 OPPEGÅRD

Telefon: 66991310

Epost: Dagligleder@oppegardil.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift